Marinované řízky v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované řízky v pivním těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 264,7mg |
Draslík | 877,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 202,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované řízky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrojíme po obvodu a zlehka naklepeme. |
2 | Rozetřený česnek smícháme s jemně nakrájenou cibulí, promícháme se sójovou omáčkou, cukrem a kořením. Marinádou potřeme řízky a necháme je několik hodin uležet v chladničce. |
3 | Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, oleje (1 lžíce) a kypřicího prášku. Řízky osolíme, namočíme do těstíčka a usmažíme po obou stranách na oleji. |
4 | Podáváme s bramborovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.