Recept

Zapečené filé na špenátě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13660

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
250 g Mozzarella
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Okoun - filety
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
0,3 l Vývar zeleninový
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
49% Sodík 983 mg
104% Bílkoviny 59 g

Zapečené filé na špenátě postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.

2

Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.

3

Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.

4

Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept