Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14541 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
60 g | Ančovička - filety |
0,5 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 g | Mozzarella |
60 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
180 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 531,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Mozzarella, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | V menší nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přidáme vlažnou vodu a necháme vzejít. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, do středu uděláme důlek kam přilijeme olej i kvásek. Zpracujeme na tuhé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, až je těsto pružné a hladké. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme cca 30 minut na teplém místě kynout. Vykynulé těsto rozválíme do kruhu o průměru 25 cm. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a smažíme, až cibule změkne, ale nezhnědne. Přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou, rajský protlak, bylinky, cukr, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, vaříme bez pokličky, aby se tekutina odpařovala. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila. Když je dost hustá a hladká, necháme ji zchladit. |
3 | Natřeme na těsto, posypeme polovinou strouhaného sýra, poté ozdobíme ostatními surovinami. Posypeme zbytkem sýra a 15 - 20 minut pečeme v troubě při 200°C, dokud se sýr nerozpustí. Pizza je hotová, když má hnědé okraje. |
Poznámka
Servírujeme teplé.