Recept

Masové kuličky s křepelčími vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15059

Ingredience

50 g Bazalka
0,5 šálek Estragon
600 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
6 polévková lžíce Ocet estragonový
3 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
125 ml Olej z vlašských ořechů
0,5 šálek Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 šálek Petržel - nať
1 špetka Sůl
8 ks Vejce křepelčí
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
500 ml Vývar jehněčí
1 špetka Zázvor mletý
1 špetka Česnek sušený
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,236 kcal
Kilojoule 5 171kJ
15% Sacharidy 55 g
121% Tuky 91 g
188% Sodík 4 g
100% Bílkoviny 56 g

Masové kuličky s křepelčími vejci postup přípravy receptu:

1

Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.

2

Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.

3

Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.

4

Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept