Recept

Císařský trhanec s dušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15512

Ingredience

2 ks Citrony
230 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Hrozinky
4 ks Hřebíček
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Skořice celá
250 ml Sójový nápoj
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,340 kcal
Kilojoule 5 608kJ
80% Sacharidy 289 g
23% Tuky 18 g
15% Sodík 292 mg
57% Bílkoviny 32 g

Císařský trhanec s dušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Citróny opláchneme v horké vodě a osušíme. Jeden citrón tence oloupeme a vymačkáme. V hrnci přivedeme k varu 125 ml vody s 30 g cukru, vanilkovým cukrem, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a šťávou. Povaříme asi 3 minuty. Kůru, hřebíček a skořici vyjmeme a přidáme švestky.

2

Na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 60 minut. Necháme trochu vychladnout. Kůru z druhého citrónu jemně nastrouháme.

3

Vejce oddělíme, žloutky rozmícháme se solí, sójovým nápojem, citrónovou kůrou, moukou a vypracujeme hladké těsto.

4

Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme 200 g cukru a vmícháme do těsta.

5

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něj nalijeme polovinu těsta, uhladíme a rovnoměrně posypeme 1 lžící rozinek. Trhanec pečeme na mírném ohni tak, aby spodní strana zezlátla, obrátíme a pečeme z druhé strany.

6

Roztrháme vidličkou na sousta a uložíme do tepla. Stejně upečeme i druhý trhanec. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme s dušenými švestkami.

Poznámka

Trhanec můžeme přelít vanilkovou omáčkou ze sójového nápoje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept