Vepřové kotlety na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 199,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na rozehřátém másle zprudka maso opečeme. |
3 | Do pekáče dáme zbytek másla, nakrájený pórek a vrstvu brambor nakrájených na plátky. |
4 | Na brambory dáme maso a znovu vrstvu pórku a brambor. |
5 | Vše zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme. |