Vepřové řízky plněné Hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky plněné Hermelínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17245 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 181,1mg |
Draslík | 475,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 79,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky plněné Hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme dílky Hermelínu, překryjeme druhou polovinou a okraje přiklepneme. |
2 | Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaném s pivem a obalíme ve strouhance. Řízky smažíme zvolna po obou stranách v rozehřátém oleji, aby se prosmažil i sýr. |
Poznámka
Pokud připravujeme pokrm i pro děti, nahradíme pivo mlékem. Podáváme s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou.