Jednoduchý recept

Křupavé taštičky won ton

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17871

Ingredience

Taštičky
1 polévková lžíce Cibule
150 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
16 plátek Těsto Wonton
0,5 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek
Na omáčku
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

128% Kalorie 2,519 kcal
Kilojoule 10 538kJ
2% Sacharidy 7 g
375% Tuky 281 g
24% Sodík 472 mg
3% Bílkoviny 1 g

Křupavé taštičky won ton postup přípravy receptu:

1

Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.

2

Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

3

Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.

4

Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

5

Příprava omáčky:

6

Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.

7

Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept