Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17989 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule perlová |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 60,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Řecký jogurt, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente. |
2 | Vedle v pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku a nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty povaříme. Sundáme z plotny a do cibule vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, sekanou bazalku a petržel. Dosolíme a dopepříme. |
3 | Vařené a zcezené těstoviny promícháme s hotovou omáčkou a servírujeme. |