Jednoduchý recept

Frittata s cuketou a pecorinem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18091

Ingredience

2 ks Cuketa
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Sýr kozí
5 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 256kJ
1% Sacharidy 2 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 336 mg
39% Bílkoviny 22 g

Frittata s cuketou a pecorinem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.

2

Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.

3

Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.

4

Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept