Plněná zelenina po nicesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná zelenina po nicesku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24492 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
200 g | Lilek |
40 g | Mozzarella |
24 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
30 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Tykev |
6 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 166,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Lilek, Mozzarella, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Tykev, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná zelenina po nicesku postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme. |
2 | Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu. |
3 | Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou. |
4 | Uvaříme si rýži dle návodu výrobce. |
5 | Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky. |
6 | 60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky. |
7 | Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme. |
8 | Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly. |
9 | Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve. |
10 | Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C. |