Špíz z rybích prstů s broskví a dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z rybích prstů s broskví a dipem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26304 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
6 ks | Broskve |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr krupice |
200 ml | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
600 g | Předsmažené rybí prsty |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 4,4mg |
Draslík | 686,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Předsmažené rybí prsty, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z rybích prstů s broskví a dipem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme pikantní omáčku, podusíme cibuli a česnek na rozehřátém oleji. Přimícháme kečup a petrželku. Na sýrovou omáčku rozmícháme čerstvý sýr, mléko, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme. Přimícháme trochu sekané máty. |
2 | Rybí prsty nakrájíme na kostky a na rozpáleném másle smažíme dozlatova. Okapané broskve nakrájíme na kousky a střídavě s rybími prsty je napíchneme na krátké špízy. |