Sušená treska na zelenině s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušená treska na zelenině s olivami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska sušená |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Rajčata, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušená treska na zelenině s olivami postup přípravy receptu:
1 | Tresku necháme 2-3 dny namáčet ve vodě, občas vodu vyměníme. |
2 | Brambory ve slupce vaříme 20-25 minut doměkka, slijeme a necháme vychladnout. V hrnci převaříme vodu, odstavíme a na 15 minut do ní namočíme tresku. Poté vyjmeme a necháme okapat. Vývar odložíme stranou. |
3 | Rybu nakrájíme na malé kousky, odstraníme kosti a kůži. Troubu předehřejeme na 225 °C. Oloupeme brambory, rajčata nakrájíme na kousky, papriku a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky. |
4 | Rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm nejdříve slaninu. Přidáme cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, papriku a celer, cca 5 minut podusíme. Přidáme rozpůlené olivy, směs ochutíme solí a pepřem. |
5 | Zbytkem oleje vymažeme pekáček. Rozložíme do něj na plátky nakrájené brambory, na ně kousky masa, posypeme pepřem a sušenými bylinkami. Navrch navrstvíme zeleninu. Pečeme na střední liště trouby cca 25-30 minut. Mezitím občas pokapeme vývarem. |
6 | Posypeme nasekaným koriandrem, pokrm podáváme v pekáčku. Jako přílohu můžeme použít čerstvý bílý chléb. |
Poznámka
čas přípravy 30min+namáčení 3dny