Kuře a sušené ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře a sušené ovoce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrušky sušené |
50 g | Křížaly (sušená jablka) |
2 ks | Kuře |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
25 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
25 g | Švestky sušené |
1,3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 6,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Kuře, Ořechy vlašské, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře a sušené ovoce postup přípravy receptu:
1 | Sušená jablka, hrušky a švestky vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut bobtnat. |
2 | Překrojíme kuřata na dvě poloviny. V misce smícháme ovoce, mleté nové koření, vlašské ořechy, směs rozdělíme na dva čtverce alobalu. |
3 | Kuřata potřeme olejem z vlašských ořechů, osolíme, opepříme, na každé kuře dáme směs z ovoce, ořechů a nového koření. |
4 | Alobal přehneme přes kuřata a pečeme je v předehřáté troubě 30 minut, dokud nepoteče při píchnutí růžová šťáva. |
5 | Kuřata servírujeme teplá. |
Poznámka
Voda vařící. Doporučejeme podávat s brambory či syrovou zeleninou.