Jablečný závin z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin z bramborového těsta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32714 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
300 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
3 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 kg | Jablka |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 387,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný závin z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme. |
2 | Strouhanku usmažíme na másle, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. |
3 | Na válu smícháme brambory, sůl, kypřící prášek, změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého rozválíme tři placky. |
4 | Placky posypeme strouhankou, jablky, ustrouhanou citronovou kůrou, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě. |
Poznámka
Upečené záviny necháme jen krátce zchladnout a krájíme je na řezy, které sypeme moučkovým cukrem s vanilkou.