Marinovaní holubi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaní holubi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 ks | Holub |
60 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
240 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 332,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Holub, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaní holubi postup přípravy receptu:
1 | Holuby rozpůlíme a vykostíme. Získané dva kusy masa ještě překrojíme na poloviny. |
2 | Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme do zlatova, poté vyjmeme a do pánve dáme holubí kosti a pokrájenou cibuli, šalotku, mrkev a utřený česnek. |
3 | Restujeme 12 minut, poté podlijeme vínem a povaříme 4 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, protlak, vývar a koření, osolíme a opepříme a povaříme 15 minut. |
4 | Z omáčky vyjmeme kosti, vložíme do ní holubí maso a vaříme ještě 10 minut. Omáčku s masem nalejeme na talíř a necháme odležet 24 hodin v chladu. |