Mořský okoun s olivovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun s olivovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 plátek | Okouník mořský |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
175 g | Olivy zelené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
450 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 952,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citrony, Okouník mořský, Šalotka, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé. |
2 | Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus. |
3 | V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany. |
4 | Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou. |