Francouzský chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský chlebíček
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36050 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
120 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
250 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
60 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
30 g | Řeřicha |
125 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kaštany jedlé, Paprika červená, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka. |
3 | Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme. |
4 | Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný. |
5 | Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme. |
Poznámka
Podáváme se salsou.