Recept

Trojbarevné chilli s krůtím masem

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36404

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Fazole červené sterilované
1 kávová lžička Kmín drcený
500 g Krůtí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
31% Sodík 620 mg
64% Bílkoviny 36 g

Trojbarevné chilli s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Omyté krůtí maso umeleme, přidáme do základu, okořeníme chilli a kmínem a za stálého míchání maso opečeme po všech stranách. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme rajčata a vodu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

2

Nakonec přidáme okapané fazole a podusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

3

Nakonec pokrm osladíme a přisolíme. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.

Poznámka

Použijeme barevné fazole

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept