Jelení závitky plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení závitky plněné mletým masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Jelení kýta |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej rostlinný |
100 g | Petržel kořen |
150 g | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na mleté maso | |
---|---|
1 ks | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Na papriky | |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika zelená |
Na jíšku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 405,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 141,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Cibule, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení závitky plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. |
2 | V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci. |
3 | Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití. |
4 | V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké. |
5 | Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit. |