Recept

Červená řepa s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39249

Ingredience

1 ks Citrony
20 g Křen
200 g Losos - filety
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
300 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
3% Sacharidy 10 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 309 mg
21% Bílkoviny 12 g

Červená řepa s lososem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s osolenou a octovou vodou, kde povaříme asi 30 minut doměkka. Měkkou řepu vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na tenká kolečka silná 2 cm.

2

Lososové filety nakrájíme na 6 porci, každou porci položíme na dostatečně velký kus alobalu kůži dolů. Filety zakapeme olejem, položíme na ně dvě plátky řepy, které posypeme kmínem a zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou. Potom dáme lžičku nastrouhaného křenu, suroviny v alobalu posypeme pepřem a zabalíme do balíčku. Naskládáme je na plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut.

3

Plech vytáhneme z trouby, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, nejlépe chutná s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept