Velikonoční řízky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční řízky s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Na obalení | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 346,3mg |
Draslík | 607,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 293,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Strouhanka, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční řízky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem. |
3 | Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance. |
4 | Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo saláty.