Paštika z vepřového masa se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřového masa se slaninou
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42604 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
3 dl | Mléko polotučné |
100 g | Moravské uzené maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 487,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli paprička, Cibule, Játra vepřová, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Moravské uzené maso, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřového masa se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, polijeme olejem a odložíme do lednice na celou noc odležet. Připravené maso na masovém strojku pomeleme, vložíme do do misky, na tom samém strojku pomeleme oloupaný pokrájený česnek, semínek zbavenou chilli papričku, na kostky rozkrájenou šunku, slaninu, játra, oloupanou krájenou cibuli a nakonec i v mléce namočené rohlíky. Ke všem pomletým surovinám v misce přidáme drobně nakrájenou červenou sterilizovanou papriku, jemně nastrouhaný zázvor, rozklepneme celé vejce, vsypeme nasekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě promícháme a paštikovou směs přeložíme do olejem vymazané formy "srnčí hřbet". |
2 | Naplněnou formu položíme na plech, do plechu nalijeme vodu a ve vodní lázni pečeme v nahřáté troubě při 190 stupních asi 160 minut. |
3 | Upečenou paštiku vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy, nakrájíme na úhledné porce a pokládáme na talíře. |
Poznámka
Vepřovou paštiku podáváme teplou, ale také studenou s čerstvým pečivem a kyselou okurkou.