Šťavnaté jehněčí filety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnaté jehněčí filety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45894 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
700 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 897,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnaté jehněčí filety postup přípravy receptu:
1 | Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme. |
2 | Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme podávat s rýží. Místo octa lze použít také červené víno.