Jednoduchý recept

Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46416

Ingredience

Těsto
15 g Droždí
100 ml Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Cukr krupice
100 g Fíky sušené
100 g Hrozinky
500 g Hrušky sušené
1 špetka Hřebíček
100 g Ořechy vlašské
100 ml Sherry brandy
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 l Voda pitná
250 g Švestky sušené
Na vymazání a potření
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 905kJ
36% Sacharidy 128 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 130 mg
20% Bílkoviny 11 g

Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Sušené hrušky, fíky a švestky zalijeme vodou, přidáme cukr a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a zachycenou tekutinu uchováme. Ovoce poté rozemeleme nebo rozmixujeme a promícháme s rozinkami, ořechy, skořicí, hřebíčkem a likérem. Můžeme přidat trochu scezené tekutiny.

2

Na těsto smícháme mouku s mlékem, máslem, vejcem, droždím a špetkou soli. Propracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Rozválíme na tenký obdélník a potřeme zbytkem šťávy z vaření.

3

Náplň vytvarujeme do bochníku, ten posadíme na těsto a ze všech stran zabalíme. Přemístíme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a vidličkou několikrát propíchneme. V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept