Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46417 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
110 g | Citronová kůra |
250 g | Cukr třtinový |
2 kostka | Droždí |
500 g | Fíky sušené |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
250 g | Hrozinky |
500 g | Hrušky sušené |
250 g | Korintky |
50 g | Mandle mleté |
1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Ořechy lískové |
1 hrst | Ořechy vlašské |
110 g | Pomerančová kůra |
50 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 149g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 58g |
Vitamín A | 98,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Droždí, Hřebíček, Hrozinky, Hrušky sušené, Ořechy lískové, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fíky sušené, Korintky, Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Sušené hrušky, fíky a švestky necháme namáčet ve vodě do druhého dne. Poté scedíme, necháme okapat, zachycenou tekutinu uchováme a ovoce nakrájíme. |
2 | 1/4 l vyluhované vody ohřejeme, přidáme cukr, mouku a droždí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím sušené ovoce promícháme s rozpůlenými vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a celými lískovými ořechy, citonovou kůrou a kořením a postupně zapracujeme do těsta. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a znovu necháme vykynout. |
3 | Těsto rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme z něj bochníčky a zakryté necháme opět kynout několik hodin. |
4 | Bochníčky přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 45 minut. Ještě teplé chlebíčky potřeme tekutinou z namáčení, po vychladnutí nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce-do druhého dne a doby kynutí těsta-několik hodin. Použijeme kandovanou citronovou a pomerančovou kůru. Polovinu lískových ořechů rozemeleme a polovinu necháme celé.