Pečená rajčata s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená rajčata s ančovičkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47266 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
30 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Hořčice |
300 g | Krevety tygří - loupané |
30 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
300 g | Salát listový Dubáček |
6 g | Sůl |
3 g | Sůl mořská |
30 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 330,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát listový Dubáček, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená rajčata s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Do olejem vymazaného pekáče naskládáme rozpůlená rajčata řezem nahoru, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a nasekanými listy tymiánu. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut, až jsou rajčata měkká, ale musí stále držet tvar. Necháme vychladnout. |
2 | Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme krevety a minutu a půl povaříme, až nabydou mléčné barvy. Slijeme a ihned ochladíme studenou vodou. |
3 | Do mísy naskládáme rajčata, pokryjeme natrhaným salátem a bazalkou. Pokapeme bohatě zálivkou z oleje, hořčice, citronové šťávy a soli. Navrch rozložíme krevety a ančovičky, ozdobíme nasekanými kapary. |