Srnčí paštika s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika s bůčkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47572 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 g | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
5 g | Česnek sušený |
600 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
2 g | Estragon |
2 g | Hřebíček |
4 g | Jalovec |
400 g | Játra srnčí |
150 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
4 g | Nové koření celé |
80 g | Paprika červená |
4 g | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Pórek |
30 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
700 g | Srnčí maso |
20 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
6 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 215,9mg |
Draslík | 445,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek sušený, Cibule, Estragon, Hřebíček, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Paprika červená, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Játra srnčí, Mrkev kořen, Pórek, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka. |
2 | Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice. |
3 | Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem. |