Srnčí kýta na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na mandlích
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47642 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
100 g | Celer bulvový |
2 g | Česnek sušený |
150 g | Cibule |
70 g | Citrony |
20 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
100 g | Kompot brusinkový |
50 g | Mandle plátky |
60 g | Marmeláda rybízová |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření mleté |
30 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Povidla švestková |
80 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí kýta |
20 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
50 ml | Víno červené |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek sušený, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Ocet vinný, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kompot brusinkový, Mandle plátky, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Povidla švestková, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu vykostíme, odblaníme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, citron na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přiložíme prošpikované maso, osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek sádla, přisypeme zeleninu, cibuli, cukr, osmažíme dorůžova, přidáme citron, mletý pepř, mletý jalovec, tymián, mletý sušený česnek, mleté nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přelijeme do pekáčku, přiložíme maso a dáme do vyhřáté troby péct. Pečeme asi 40 minut doměkka. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu naředíme vývarem, zahustíme tmavou jíškou, přimícháme povidla, rybízovou marmeládu, zjemníme máslem, provaříme, nakonec přilijeme červené víno, přisypeme plátky mandlí, podusíme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme vývarem. |
4 | Maso nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku. |