Jednoduchý recept

Pikantní jehněčí kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48889

Ingredience

1 ks Citrony
4 ks Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
1 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 065kJ
1% Sacharidy 5 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 119 mg
34% Bílkoviny 19 g

Pikantní jehněčí kotlety postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a šalvěj opláchneme studenou vodou, okapané najemno nasekáme. Citron omyjeme, kůru odřízneme a nakrájíme na malé nudličky, šťávu vymačkáme.

2

V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šajvěj a rozmarýn, citronovou kůru a šťávu. Marinádu dochutíme pepřem, jehněčí kotlety jí důkladně potřeme a necháme je alespoň 1 hodinu uležet.

3

Marinované kotlety grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 10 minut z každé strany. Grilované měkké kotlety posolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept