Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
800 g | Pstruh |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
Na koprovou omáčku | |
---|---|
100 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Na zeleninový talíř | |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Balsamico ocet, Citrony, Estragon, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový, Hořčice plnotučná, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany. |
2 | Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme. |
3 | Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou. |