Recept

Kuřecí prsa obalovaná v arašídové pastě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49476

Ingredience

Arašídová pasta
250 g Arašídy
3 ks Chilli paprička sušená
3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Kafirové listy
200 g Kuřecí prsa
1 dl Olej slunečnicový
1 dl Voda pitná
30 g Švestky sušené
Tempura mix
60 g Maizena - kukuřičný škrob
2 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
Omáčka
1 ks Citrony
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 824kJ
16% Sacharidy 57 g
53% Tuky 40 g
19% Sodík 389 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kuřecí prsa obalovaná v arašídové pastě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 50 g plátky, které necháme stranou do dalšího použití.

2

Připravíme arašídovou pastu: Limetkové listy, sušené švestky a sušené chilli papričky nakrájíme. Všechny suroviny dáme do suché pánve, přidáme arašídy, cukr a stálým mícháním restujeme 4 minuty. Potom vše přeložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.

3

Příprava tempura mix: Do misky dáme kukuřičný škrob, přilijeme vodu, rozklepneme vejce a vše důkladně promícháme.

4

V misce smícháme dohromady arašídovou pastu s připravenou tempura mix, dobře promícháme. Vezmeme na plátky nakrájená kuřecí prsa a obalíme je v připravené směsi. V pánvi na rozpáleném oleji je po obou stranách osmažíme.

5

Do malé misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme sůl, pepř, vše dobře promícháme.

6

Osmažené řízky naporcujeme na jednotlivé talíře, ke každé porci přidáme citrónovou omáčku. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme s přílohou jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept