Recept

Uzený úhoř s míchanými vajíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49654

Ingredience

20 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
250 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 g Úhoř uzený
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 679kJ
6% Sacharidy 23 g
65% Tuky 49 g
17% Sodík 348 mg
56% Bílkoviny 31 g

Uzený úhoř s míchanými vajíčky postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na 40 g rozpáleného másla osmahneme. Do pánve přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, nakrájenou šalotku a vše dohromady zpěníme. Dochutíme solí, pepřem a udržujeme teplé.

2

Filety úhoře nakrájíme na čtyři porce, které naskládáme na olejem potřený plech. Vložíme do trouby a při 120 stupňové teplotě prohříváme necelých 10 minut.

3

Zbylé máslo dáme na rozehřátou pánev, přidáme do něj nakrájenou jarní cibulku, rozklepneme vejce, zamícháme a přibližně 2 minuty za stálého míchání smažíme. Vajíčka musí byt krémovitá, řídká. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ihned stáhneme z ohně.

4

Vytáhneme z trouby úhoří filety, rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř dáme připravené teplé houby, teplá vajíčka, přidáme nakrájená rajčata, čtvrtku citrónu a ihned servírujeme.

Poznámka

Takto připravený úhoř je vhodným teplým předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept