Závitky z vinných listů s mletým jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vinných listů s mletým jehněčím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51190 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Jehněčí maso |
5 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Rýže loupaná |
2 špetka | Sůl |
20 g | Tymián sušený |
250 g | Vinné listy |
250 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 144,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 301,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vinných listů s mletým jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso si umeleme na mlýnku. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme rýží a 15 minut vaříme. Předvařenou rýži scedíme, necháme okapat a promícháme s masem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a přimícháme do masové směsi. Olivy posekáme na malé kousky a také vložíme ke směsi. Mícháme, osolíme, opepříme a přidáme tymián. |
2 | V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly. |
3 | Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme masovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. |
4 | Do telecího vývaru přidáme citronovou šťávu. Vývarem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. Je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené. |
Výborné