Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51396 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Mrkev kořen |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
1200 g | Telecí ořech |
300 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 187,8mg |
Draslík | 604,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 285,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Rozmarýn čerstvý, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Opláchneme řapíkatý celer. Cibuli, mrkev i celer pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme bílým vínem a vodou, kterou jemně osolíme. Vaříme. |
2 | Telecí maso společně s bobkovými listy a rozmarýnem zabalíme do utěrky a převážeme důkladně nití. |
3 | Maso vložíme do vývaru z mrkve, celeru a cibule a na mírném plameni a vaříme 90 minut. Pak maso necháme ještě v hrnci vychladnout. |
4 | Přichystáme si domácí majonézu, kterou si ušleháme ze 3 žloutků a 150 ml olivového oleje. Mírně ji osolíme a přikyselíme šťávou z jednoho citronu. |
5 | Do mixéru vložíme tuňákové maso, ze kterého jsme nechali okapat olej, přidáme větší část kaparů a řezy ze sardelek. Mixujeme postupně přidáme zbylých 50 ml olivového oleje. |
6 | Rozmixovanou hmotu z tuňáka lisujeme přes sítko a a pak přimícháme k majonéze. |
7 | Uvařené telecí maso vyjmeme z vývaru, vyndáme z utěrky a pokrájíme ho na tenké plátky. Naskládáme je do misky a přelijeme vzniklou tuňákovou omáčkou a dozdobíme zbytkem kaparů. |
Skvělé