Recept

Smažené jablkové koláčky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52271

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
50 g Cukr skořicový
600 g Jablka
3 dl Olej slunečnicový
50 ml Víno jablečné
Na těsto
40 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 ml Olej slunečnicový
50 g Ořechy lískové
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
25% Sacharidy 90 g
48% Tuky 36 g
12% Sodík 239 mg
17% Bílkoviny 9 g

Smažené jablkové koláčky postup přípravy receptu:

1

Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.

2

Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept