Sterilizovaná kedlubna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilizovaná kedlubna
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52499 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
2 kg | Kedlubna |
3 dl | Ocet kvasný lihový |
25 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 382,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilizovaná kedlubna postup přípravy receptu:
1 | Omyté kedlubny oloupeme a nastrouháme na silnější nudličky. Potom je vložíme do hrnce s osolenou vodou, do které ještě přidáme cukr a ocet a povaříme 5 minut. Scedíme, necháme okapat a naplníme kedlubnou připravené skleničky. Následovně zalijeme horkým nálevem. |
2 | Skleníčky uzavřeme víčky a v sterilizačním hrnci sterilizujeme 5 minut. |
3 | Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo. |
Poznámka
Takto připravená kedlubna je vhodná na přípravu různých zeleninových polévek, na přípravu zelí. Můžeme použít také do zahuštěných polévek.