Recept

Pečený candát na špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53439

Ingredience

1 kg Baby špenát
1,5 kg Candát obecný
1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
50 g Estragon
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 048kJ
7% Sacharidy 25 g
35% Tuky 26 g
9% Sodík 179 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pečený candát na špenátu postup přípravy receptu:

1

Opláchneme pod studenou vodou candáta a osušíme ho. Šikmo několikrát nařízneme kůži. V misce smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olej a estragon, osolíme a opepříme. Polovinou této marinády potřeme uvnitř i zvenku rybu. Uložíme na 30 minut do chladu a necháme odležet.

2

Špenát opláchneme a necháme okapat na cedníku. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Do kastrolu vložíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme na něj nasekanou cibuli, česnek a špenát. Asi 5 minut dusíme. Potom špenát osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Vmícháme do špenátu smetanu a vermut. Pak udušený špenát přemístíme do pekáče. Předehřejeme si troubu na 180°C.

3

Na špenát v pekáči přidáme marinovanou rybu a pečeme 30 minut. Během pečení rybu několikrát přelijeme marinádou. Servírujeme i s pekáčem a na jednotlivé porce rozřezáváme až na stole.

Poznámka

Při pečení ryby vcelku je dobré udělat do ní několik zářezů, tak se ryba propéká stejnoměrněji. Tímto způsobem můžeme připravovat i další ryby, například cípala, tresku nebo mořčáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept