Jednoduchý recept

Francouzské kuře na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53641

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
8 krajíc Chléb toastový
1,5 kg Kuře
2 cl Martell cognac
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
500 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
12 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

112% Kalorie 2,202 kcal
Kilojoule 9 213kJ
43% Sacharidy 154 g
144% Tuky 108 g
94% Sodík 2 g
187% Bílkoviny 105 g

Francouzské kuře na víně postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme a nakrájíme na 8 dílů. Osolíme je a opepříme. Játra z kuřete dáme stranou.

2

Na kostičky nakrájíme slaninu. Oloupeme šalotky, žamiopny očistíme a rozkrájíme na čtvrtky.

3

Do pekáče vložíme třetinu množství másla a na něm necháme zesklovatět slaninu. Vmícháme ke slanině nakrájenou šalotku a žampiony. Několik minut opékáme. Potom směs vyjmeme a dáme stranou.

4

Kuře zaprášíme moukou a vložíme do pekáče. Nejdříve opečeme stehna, potom přidáme i prsa. Zakapeme koňakem, zalijeme červeným vínem a vývarem. Několik minut povaříme.

5

Ke kuřeti přidáme směs z opečené slaniny, šalotky a žampionů. Přidáme česnek, petrželku, tymián a bobkový list.

6

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vložíme pekáč do trouby a pečeme přikryté 75 minut.

7

Toastové chleby rozdělíme na trojúhelníčky a opečeme na másle.

8

Vyndáme porce kuřete, zeleninu a česnek s bobkovým listem. Šťávu, která se vypekla, přecedíme přes síto. Potom do ní vešleháme zbylou část vychlazeného másla.

9

Kuřecí játra rozmixujeme v mixéru a vmícháme do omáčky. Zahříváme, ale už nevaříme.

10

Omáčkou přelijeme porce kuřete a servírujeme společně s toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept