Jednoduchý recept

Závin plněný listovým špenátem a hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53827

Ingredience

100 g Cibule
1 ks Citrony
500 g Hříbky čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
50 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
4 stroužek Česnek
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 525kJ
10% Sacharidy 36 g
65% Tuky 49 g
57% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Závin plněný listovým špenátem a hříbky postup přípravy receptu:

1

Listový špenát důkladně propereme, tvrdé stonky odstraníme, větší listy nasekáme. Hřiby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Vodu okyselíme šťávou vymačkanou z citronu, přivedeme k varu a houby jí spaříme, na sítu necháme okapat. Cibuli i česnek oloupeme, na jemo nasekáme, směs zvolna orestujeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme houby, necháme odpařit vodu, přemístíme do mísy, přidáme špenát a důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem.

2

Hladkou mouku zamícháme s vejcem, olejem, octem a vodou dle potřeby, osolíme, vypracujeme těsto. Zlehka pomoučíme, vytvarujeme bochánek, zakryjeme, necháme cca 60 minut odpočinout.

3

Poté na pracovní desku rozprostřeme utěrku, poprášíme ji moukou, těsto částečně rozválíme, položíme na utěrku a vytáhneme na co nejtenší plát. Posypeme prosátou strouhankou v místech, kde budeme vrstvit náplň, přidáme špenát s houbami, zformujeme do válečku, pokapeme rozpuštěným máslem a za pomocí utěrky opatrně zavineme. Přemístíme na vymazaný plech, potřeme zbytkem másla a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

4

Po vyjmutí závin nakrájíme a naaranžujeme na vyhřáté talíře. Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas přípravy je udáván bez doby na odpočinutí těsta (60 minut).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept