Salát z jablek a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek a špenátu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53961 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
5 ks | Jablka |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
150 g | Ořechy vlašské |
5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z jablek a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky. |
2 | Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu. |
3 | Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme. |
4 | Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme. |