Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54821

Ingredience

4 cl Calvados
1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
800 g Jablka
1 ks Vaječný bílek slepičí
125 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 125kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 20 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sorbet z jablek postup přípravy receptu:

1

Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.

2

Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.

3

Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.

4

Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept