Tortilly bezlepkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortilly bezlepkové
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55798 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
55 g | Mouka bezlepková |
55 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
215 ml | Voda pitná |
Česnekový dip s bylinkami pro alergiky [55797] | |
---|---|
100 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
100 g | Kerblík |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
400 g | Řecký jogurt |
4 špetka | Sůl |
450 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 38,2mg |
Draslík | 821,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 14,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Řecký jogurt, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortilly bezlepkové postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme oba druhy (bezlepkovou a kukuřičnou) mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli. |
2 | V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce, vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme na řídkou kaši. |
3 | Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou. |
4 | Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu. |
5 | Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi jako například |
6 | česnekovým dipem s bylinkami pro alergiky [55797]: |
7 | Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience, tedy jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Poté přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.