Zálivka s estragonem pro alergiky na laktózu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka s estragonem pro alergiky na laktózu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56081 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
75 g | Estragon |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 617,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cukr moučkový, Estragon, Smetana sójová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka s estragonem pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme čistou sklenici se šroubovacím víkem. |
2 | Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno posekaný čerstvý estragon, sójovou smetanu. Osolíme a opepříme. |
3 | Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden. |