Salát z bylinek s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bylinek s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56105 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 g | Pampeliškové listy |
60 g | Řeřicha |
60 g | Roketa |
60 g | Šťovík |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 322,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pampeliškové listy, Řeřicha, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Šťovík, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bylinek s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme opatrně do vroucí vody v kastrůlku. Povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, vychladíme pod tekoucí studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V misce důkladně metlou prošleháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, citrónovou šťávu, Za stálého míchání přiléváme olej, podle vlastní chutě přisypeme cukr, ochutnáme a ještě jednou promícháme. |
3 | Řeřich, pampelišky, šťovík a roketu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme na velikost soust. Naaranžujeme na jednotlivé talíře, anebo salátové misky. Každou porci ozdobíme kolečky vařeného vejce, posypeme oreganem, polijeme připravenou zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.