Zeleninový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56167 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
200 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
60 ml | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 159,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oškrábeme, cuketu rozřízneme napůl. Oloupanou cibuli, celer, mrkev a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme mrkev, celer, cibuli, nakonec česnek. Zeleninu necháme zesklovatět, přilijeme olej, zamícháme. |
3 | Přimícháme plátky cukety, chvilku podusíme, zalijeme vývarem a pokračujeme v dušení. Vydušenou zeleninu vybereme z pánve, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme olej, promícháme a necháme 30 minut marinovat. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme do ní krevety. Na mírném ohni opečeme po každé straně. Osolíme, opepříme a vybereme z pánve. |
5 | Marinovaný salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Každou porci salátu ozdobíme krevetami, posypeme petrželovou natí. Přiložíme čtvrtku citrónu, na pokapaní krevet a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo. Hodí se také jako teplý předkrm.