Bramborová kaše se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58279 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
800 g | Brambory |
120 g | Cibule červená |
80 g | Cibulka jarní |
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
20 g | Olej slunečnicový |
8 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 948,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. |
2 | Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.