Jednoduchý recept

Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58328

Ingredience

200 g Anglická slanina
400 g Brambory vařené ve slupce
250 g Cibule
200 g Jablka
60 ml Mléko polotučné
15 g Máslo čerstvé
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
600 g Vepřová plec
300 ml Víno jablečné
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 027kJ
12% Sacharidy 42 g
62% Tuky 46 g
70% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso pokrájíme na kostky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí, smažíme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí, posypeme šalvějí. Poté podlijeme neslazeným vínem a dusíme pod pokličkou asi 90 minut.

2

Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Masovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší a vložíme na 5 minut pod gril. Kaše by měla na povrchu lehce zezlátnout.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept