Vepřová líčka na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová líčka na víně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rozmarýn |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová líčka |
750 ml | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 914,0mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rozmarýn, Vepřová líčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová líčka na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěná líčka osolíme, opepříme a opečeme je v kastrolu na části olivového oleje ze všech stran. Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme zbylý olivový olej, vložíme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a dvě oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a vše orestujeme do tmavší barvy. Přidáme rajčatovou passatu, krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem, přilijeme asi 3 dl vody, okořeníme 4 snítkami tymiánu, snítkou rozmarýnu a přivedeme do varu. |
2 | Do kastrolu vrátíme opečená líčka, snížíme teplotu a zvolna dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby doléváme horkou vodu. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Omáčku v kastrolu svaříme ( na množství asi 5 dl a přecedíme ji. |
3 | V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Přidáme zbylé tři oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a restujeme asi 5 minut. Zalijeme je scezenou omáčkou a pomalu dusíme mrkev do poloměkka. Potom přidáme maso, vše krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ozdobíme zbylou snítkou tymiánu. |