Svíčková ze srnčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková ze srnčí kýty
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Brusinky |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř růžový mletý |
1 ks | Petržel kořen |
150 g | Slanina anglická |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1,3 kg | Srnčí kýta |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř růžový mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková ze srnčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji ve velkém kastrolu ze všech stran osmažíme. Maso přeložíme na mísu a ve výpeku orestujeme drobně pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Poté vmícháme cukr, necháme zkaramelizovat a zakápneme octem. Na závěr vmícháme hrubě ustrouhanou, očištěnou kořenovou zeleninu a 1 lžíci brusinek a promícháme. Do směsi vrátíme maso, přidáme koření, sůl, lehce podlijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme za občasného podlévání, až je maso měkké, zhruba hodinu. |
2 | Upečené maso vyjmeme na mísu, nakrájíme na plátky a držíme na teple. Šťávu na sporáku necháme zredukovat, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté vmícháme smetanu a provaříme. Koření vyndáme (celá), omáčku dohladka rozmixujeme. Chuť omáčky by měla být lehce navinulá. |
3 | Servírujeme maso přelité omáčkou, ozdobené plátky citronu s trochou brusinek. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme knedlíky.